8 april 2019

Het mooie van de mens zit vanbinnen, maar een mooie stralende huid zit van buiten.

Lees hier alles over huidverzorging.

Wat is huidverzorging?

Welke soorten huidverzorging bestaan er? Waarom is huidverzorging belangrijk? En wat heb je nou precies nodig om je huid optimaal te verzorgen? Niet alleen is huidverzorging belangrijk voor een mooie huid, het is ook fijn om extra aandacht aan jezelf te geven door je huid goed te verzorgen. Geef je huid de juiste verzorging met huidverzorgingsproducten van Body & Soap.

Waarom is verzorging van je huid belangrijk?

De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam, met een oppervlakte van gemiddeld 1,5 tot 2 vierkante meter. Dit maakt de huid dan ook een van de belangrijkste organen van het lichaam, aangezien het de rest van je lichaam beschermt en helpt bij het afvoeren van gifstoffen. Je huid goed verzorgen is dus van groot belang voor een gezond lichaam.

Je huid reinigen is de eerste stap qua huidverzorging, maar je kunt meer doen om je huid mooi te houden. Wat dacht je van een bodyscrub om oude huidcellen te verwijderen? Na een scrub-behandeling ziet je huid er weer glanzend uit en voelt het heerlijk zacht aan. Maar ook de verzorging van handen en voeten is een essentieel onderdeel van goede huidverzorging. En aangezien je ze de hele dag door gebruikt, mogen je handen en voeten extra verwend worden.

Goede huidverzorging is van groot belang voor een gezond lichaam. Maar laten we ook niet vergeten dat het heerlijk is om je huid te verwennen. Dat geeft niet alleen je huid een enorme boost, maar het is ook weldadig voor je geest. Goede reden om huidverzorgingsproducten te shoppen bij Body & Soap.

Een winkel vol heerlijke badproducten en huidverzorgingsproducten, dát is Body & Soap.

Verschillende soorten huidverzorging

Een van de meest bekende soorten huidverzorging is natuurlijk crème. Maar er is meer waarmee je jouw huid heerlijk kunt verwennen en verzorgen. Zo zijn er producten speciaal voor de verzorging van je gezicht, handverzorging, voetverzorging, of voor je hele lichaam.

Bodylotion

Heb je heerlijk gedoucht of gebadderd? Door de langere blootstelling aan warm water, spoel je de beschermende vetten van de huid weg en wordt je huid droog. Geef je lichaam daarom de nodige extra huidverzorging met een rijke, hydraterende bodylotion van Body & Soap. In ons assortiment vind je lotions van bekende merken, zoals Cool Water by Davidoff en Eternity van Calvin Klein.

Bodybutter

De dikkere en rijkere variant van een lotion is de heerlijke bodybutter, veelal op basis van shea boter en diverse oliën. Een weldaad voor de droge huid! En door de hoeveelheid vitamine A, E en F in bodybutters, zorg je ook nog eens goed voor je huid van buitenaf. Ga je voor een body butter ruikend naar lavendel, cacao, aloë vera of misschien wel met een rozengeur?

Bodyscrub

Geef je huid een extra boost met een bodyscrub. Met behulp van scrub handschoenen of een van onze body scrubs verwijder je dode huidcellen, waardoor je huid weer gaat stralen en zacht aanvoelt. Ongeacht of je kiest voor een van de vier Chapter scrubs, de grote pot Olive scrub, of een van de kleurrijke scrub handschoenen uit het assortiment van Body & Soap, je huid zal je dankbaar zijn. Na een scrub is het wel belangrijk om je huid goed te verzorgen met een hydraterende crème, omdat je huid droog kan aanvoelen.

Gezichtsverzorging

Wanneer je denkt aan huidverzorging, denk je al snel aan de verzorging van je gezicht. Bij Body & Soap vind je heerlijke gezichtsverzorging voor de man én vrouw. Een luxe scheerset, rijke scheerzeep of verzachtende aftershave balm voor de mannenhuid. Krachtige Extenso ampullen, ideaal als verzorgend of zuiverend masker. Maar ook een anti-rimpel crème die al resultaat geeft in slechts 2 minuten. Verzorging van je gezicht gaat zoveel verder dan het reinigen en het gebruiken van een crème. Verzorg je gezicht goed en straal!

Handverzorging

Je gebruikt je handen de hele dag door. De huid van je handen wordt daardoor vaak blootgesteld aan water, schoonmaakmiddelen, of zelfs ruwer werk met je handen. En dat zie je snel terug in de conditie van je huid. Daarnaast spelen weersomstandigheden ook een grote rol; denk bijvoorbeeld aan droge handen in de koude wintermaanden. Goede handverzorging is daarom van groot belang. Met behulp van een hydraterende handcrème worden je handen weer heerlijk zacht en soepel.

Voetverzorging

Voetverzorging wordt vaak over het hoofd gezien als een belangrijke vorm van huidverzorging, echter gebruiken we onze voeten wel de hele dag. Met een goede verzorging van je voeten zien ze er mooi uit en voelen ze lekker zacht aan. Last van eelt? In de collectie van Body & Soap vind je een scrubsteen in de vorm van een voetje, waarmee je eenvoudig eelt kunt verwijderen. Heb je last van vermoeide voeten? Verwen je voeten dan met een verfrissende voetscrub, voor een verkwikkend gevoel. Fijne bijkomstigheid: je haalt er ook dode huidcellen mee weg én je kunt je voeten heerlijk masseren tijdens het scrubben.

Lipverzorging

Door de kou, zon, of wind hebben onze lippen veel te verduren. Voor goede lipverzorging heeft Body & Soap een kleurrijk assortiment voor mooi verzorgde lippen. Denk aan een rijke lip butter op basis van olijven of aloë vera. Ga je liever voor een speciale “look”? Gebruik dan een lipgloss voor mooie, glanzende lippen. De schattige potjes bonbons en sorbets, of de lipgloss ‘diamant’ zijn ideaal om altijd bij je te hebben in je tas.

Bodymassage

Na een scrub is het belangrijk om je huid goed te verzorgen. Niet pas na het douchen, maar zelfs tijdens het douchen al. Verwen je huid met een bodymassage met behulp van een massagespons. Ook als je je huid niet gescrubd hebt, is het gebruik van een massagespons een aanrader. De massagespons wordt ook wel een scrubspons genoemd, omdat je hiermee je lichaam masseert, dode huidcellen verwijdert en tegelijkertijd een goede doorbloeding stimuleert. Meteen een massagespons kopen? Bij Body & Soap heb je de keuze uit maar liefst 11 verschillende kleuren.

5 Extra tips voor goede huidverzorging

Naast het gebruik van fijne huidverzorgingsproducten, zijn er nog enkele andere zaken van belang voor een gezonde huid. Body & Soap zet de vijf belangrijkste tips op een rij.

Gezond eten

Een gezond voedingspatroon is niet alleen goed voor de gezondheid van je lichaam, maar ook zeker voor een gezonde huid. Gedurende de dag is je lever druk bezig om gifstoffen uit het lichaam te filteren en deze onschadelijk te maken. Wordt deze hoeveelheid teveel en lukt het de lever niet om alles te filteren, dan kan het lichaam proberen om de gifstoffen via de huid af te voeren. Het gevolg? Pukkels, eczeem, puistjes, of acne kunnen ineens opzetten als poging om de gifstoffen kwijt te raken. Met voeding heb je dus een grote invloed op hoe je huid eruit ziet. Je kunt je huid daarmee ook een boost geven door een voedingspatroon met voldoende vitaminen, mineralen en micro nutriënten. De meest belangrijke vitamines voor je huid zijn vitamine A, C en E en verschillende antioxidanten die van nature aanwezig zijn in groente en fruit.

Voldoende water drinken

Laten we beginnen met het ontkrachten van een mythe. Voldoende water drinken helpt niet bij de hydratatie van een droge huid. Diverse studies hebben aangetoond dat voldoende water drinken niet helpt bij het minder droog worden van de huid. Ook gaat je huid niet beter aanvoelen door voldoende water te drinken. Maar bij mensen die echt te weinig drinken en uitgedroogd zijn, dit overigens wél merken aan hun huid doordat het de elasticiteit verliest. Maar waarom is voldoende water drinken dan wél goed voor je huid? Door voldoende te drinken zorg je ervoor dat allerlei gifstoffen uit je lichaam worden afgevoerd. En laat het nou net zo zijn dat die giftstoffen een effect hebben op je huid. Daarmee help je je huid door voldoende water te drinken.

Bescherm je huid tegen de zon

Zonlicht heeft voor- en nadelen voor het menselijk lichaam. We hebben zonlicht nodig voor de aanmaak van vitamine D; een tekort aan deze vitamine kan vervelende gevolgen hebben voor je gezondheid. Maar teveel zonlicht is ook weer schadelijk voor de huid, vanwege de UV-straling. Zo levert UVB de energie die nodig is om vitamine D aan te maken, maar is dit tegelijkertijd ook de straling die kan zorgen voor zonnebrand. En UVA zorgt met name voor vroegtijdige veroudering van de huid, wat ook niet gewenst is. Bescherm je huid, en daarmee ook je gezondheid, door jezelf in te smeren met een goede zonnebrandcrème.

Voldoende slaap

Tijdens het slapen regenereren allerlei cellen zich in je lichaam. Ook voor je huid vindt tijdens het slapen dit vernieuwingsproces plaats, samen met diverse hormonale processen die nodig zijn voor een gezonde huid. Met name tijdens je diepe slaap vinden deze bijzondere processen plaats. Slaap je te weinig, onrustig of niet diep genoeg, dan komt je lichaam niet aan deze processen toe of kan je lichaam het niet optimaal uitvoeren. Een goede nachtrust is dus met recht een schoonheidsslaapje te noemen.

Juiste product voor jouw huid

Een goede huidverzorging stem je af op jouw persoonlijke huidtype, niet op een bepaalde leeftijdscategorie. Heb je een vochtarme huid, dan is een hydraterend product gewenst. Heb je een vette huid, dan is een product als een hydraterende crème niet aan te raden. Kijk dus goed naar de conditie van je huid alvorens een huidverzorgingsproduct te kopen.

Zorg goed voor je huid met de producten van Body & Soap!

>