13 mei 2019

Doucheproducten voor een mooie en stralende huid

Het vertrouwde stukje zeep..

Een stukje zeep, voor de jonge generatie zal dit vaker gezien worden als onbekend terrein of een product voor de oude generatie. Maar hoe leuk is het vooral voor kinderen om te douchen met een leuk gevormd stukje zeep. De kinderen krijgen met douchegel of douchecrème nauwelijks de kans om zichzelf te wassen, want ze spoelen het product er gelijk weer af. Het zeepje blijft makkelijker liggen in die kleine handjes en ze vinden het nog leuk ook. Bijvoorbeeld douchen met een hartje of eendje. Hoe leuk is het om een zeep in blik als geschenk te geven. Vroeger werd vaak een stukje zeep tussen de kleding gedaan (bijvoorbeeld handdoeken) om de heerlijke geur ervan te verspreiden in de kast.

Douchegel of Douchecrème gebruiken

Er zijn meer dan 100 verschillende soorten douchegel of douchecrème. Iedereen ervaart zijn of haar favoriet anders. Sommige kiezen altijd voor Dove en de ander gebruikt liever de lijn van Fa. Advies hierin is dan ook niet te geven, probeer in ieder geval verschillende varianten uit om je favoriet te achterhalen. Een douchecrème heeft wel meer een verzorgende werking dan de douchegel. Als je bijvoorbeeld aan de slag gaat met een scrubhandschoen is het fijner om hier dan een douchecrème op te doen. Je scrubt dan niet alleen jouw huid, maar geeft hier dan ook gelijk de nodige verzorging aan. Voor de massagespons kun je zowel de douchegel of douchecrème gebruiken.

Een verzorgende shampoo en crèmespoeling of een masker voor je haar

Inmiddels liggen er zoveel varianten shampoo in de schrappen dat je soms niet meer weet welke goed is en welke niet. Ik zeg altijd maar er is geen slechte shampoo meer, maar het soort HAAR bepaalt de nodige zorg. Als je droog haar hebt is veel meer verzorging nodig dan als je van nature al mooi glad en glanzend haar hebt. Ons drukke leventje zorgt er vaak voor dat we te weinig tijd nemen om ons haar goed te verzorgen, terwijl we daar bij de kapper wel de nodige aandacht aan besteden. Thuis gebruiken we vaak geen crèmespoeling of masker, want de meeste varianten moeten weer intrekken en daar willen we vaak niet op wachten. Dit is al simpel op te lossen door de volgorde van het douchen te veranderen. Allereerst was je het haar 2 keer, de eerste keer zal het minder schuimen dan de tweede keer, omdat je haar bij de eerste keer wassen nog niet helemaal schoon is, met name de hoofdhuid. Na het wassen van je haar breng je een crèmespoeling of het masker aan en laat je deze intrekken. Terwijl dit aan het intrekken is ga je aan de slag met verzorgen van je huid door middel van een bodyscrub of een massagespons en voordat je het in de gaten hebt is de crèmespoeling of het masker lekker ingetrokken en kan je daarna alles wegspoelen en fris en fruitig je dag beginnen.

De varianten in Bodyscrub

Wat is scrubzout nu eigenlijk precies en hoe kunt u het gebruiken?

Je hebt het product vast en zeker al eens in de schappen van de drogisterij of in de supermarkt gezien of een aantal verpakkingen bekeken. Maar wat is dit type zout nu eigenlijk precies? Deze korrelige en grove substantie gebruikt u om eenvoudig de huid te scrubben. Je neemt een klein beetje zout in uw handen en kunt vervolgens het zout over de vochtige huid wrijven. Het voelt niet alleen heel erg fijn aan, maar het zout verwijderd ook direct een gedeelte van de dode huidcellen. Hierdoor merk je direct dat jouw huid vele malen zachter aanvoelt en, minstens zo belangrijk, de huid krijgt een frisse en verzorgde kleur. Dit ontstaat mede omdat je met de scrub voor jouw lichaam de doorbloeding gaat stimuleren. In deze blog lees je alles over dit fijne product en je komt alles te weten over het gebruik van het scrubzout.

Hoe vaak kan ik een bodyscrub voor de huid gebruiken?

Het is natuurlijk erg begrijpelijk dat je graag wilt weten hoe vaak je een bodyscrub kunt gaan gebruiken. Echter is dit afhankelijk van onder meer het huidtype dat je hebt. Het doel van de dode huidcellen is om de onderste laag optimaal te kunnen blijven beschermen. Je wilt de nieuwe huid natuurlijk niet verstoren als je de bodyscrub gaat gebruiken. Kun je jouw huid definiëren als een vette huid, dan kun je met een gerust hart wat vaker de scrub gebruiken. Heb je last van een droge huid of een wat dunnere huid, dan is het verstandig om minder vaak een scrub te gebruiken. Denk hierbij aan 1 keer per week een vaste dag. Ook is het een verstandige keuze om, in het geval van een droge huid, de huid na de scrub te behandelen met een fijne en voedende bodycrème, bodylotion of bodybutter. Je weet hierdoor zeker dat de crème of een ander huidverzorgingsproduct beter kan worden opgenomen. Let op! Indien je een geneesmiddel gebruikt, moet je er ook rekening mee houden dat deze sneller kunnen worden opgenomen.

Kies uit verschillende soorten scrubzout voor uw huid

Je weet vast al dat er verschillende soorten scrubzout op de markt verkrijgbaar zijn. Het grootste verschil tussen alle varianten is toch wel de dikte van de korrel. Het is belangrijk om de juiste dikte korrel te gebruiken voor jouw type huid en waar op jouw lichaam je het scrubzout gaat gebruiken. Wil je voornamelijk de stevigere delen van jouw huid voorzien van een scrub, zoals de huid op uw bovenbenen, rug of schouders? In dat geval kun je een grovere korrel kopen. Gaat het om de fijnere huid, zoals de huid op uw gezicht, dan wordt een fijnere korrel aangeraden. Je wilt immers niet jouw huid beschadigen door een grove korrel te gebruiken.

Scrubzout in de vorm van een aangename scrubgel

Wist je dat je niet alleen het zout kunt kopen, maar ook scrubzout in de vorm van een aangename scrubgel? In dit geval kan de substantie niet oplossingen, wat bij het zout wel het geval is, maar je kunt eerder denken aan erg fijne deeltjes die verwerkt zijn in een gel. Tijdens het gebruik van de scrubgel voel je dus daadwerkelijk de scrub, echter spoel je het direct weer af onder de douche en in bad is deze variant geen optie. De gels staan erom bekend dat er geur- en kleurstoffen aan zijn toegevoegd, wat voor een groot deel bij kan dragen aan een relaxed gevoel.

Geniet van een egale bruine kleur door vroegtijdig te gaan scrubben

Veel mensen kiezen ervoor om vlak voor de vakantie naar de zon de benen en armen goed te verzorgen. Door een scrub toe te passen voordat je de zon opzoekt, kan je sneller een egale teint creëren. Je moet er echter wel op letten dat de jonge huid direct wordt blootgesteld aan de zon, waardoor de kans op verbranden ook sneller aanwezig is. Extra insmeren met een goede beschermingsfactor (vanaf factor 30/50) is daarom aan te raden. Factor 30/50 is tegenwoordig sowieso aan te raden en geloof me ook dan is het gewoon bruin worden, maar met minder risico’s.

Een bodyscrub waar etherische oliën aan toegevoegd zijn

Naast dat een bodyscrub verrijkt kan zijn met aangename geur- en kleurstoffen, bestaan er ook varianten waar etherische oliën aan toegevoegd zijn. En dit merk je direct! De bodyscrub zorgt ervoor dat jouw huid zacht en heerlijk aanvoelt en het heeft een extra ontspannende en verfrissende werking. Nadat je het scrubzout of een bodyscrub aan hebt gebracht met jouw handen of met een massagespons, kun je er nog voor kiezen om uw huid intensief te verzorgen met een douchegel of een douchecrème. Het is maar net wat u het prettigste vindt en wat het beste is voor uw type huid.

Een scrubzout kopen van verschillende merken

Van vrijwel ieder merk die zich richt op huidverzorging en huidverjonging, kunt u wel een scrubzout kopen. Sommige merken richten zich specifiek op het type zout, afkomstig uit bijvoorbeeld de Dode Zee of het Himalaya gebergte. Andere merken richten zich juist weer meer op een bepaalde geur. Voor ieder budget is er altijd wel een gepaste bodyscrub verkrijgbaar en in veel gevallen kunt u ook nog eens een bijpassende douchegel, shampoo en douchecrème kopen. Zo kun je een scrub kopen, samen met een complete verzorgingslijn voor jouw type huid.

Gebruik de scrub met een massagespons of je handen als de poriën open staan

Als je de keuze maakt om de scrub thuis te gebruiken met een massagespons of met je handen, is het verstandig om de poriën van je huid open te laten staan. Dit doe je door een langere tijd het warme water te laten opnemen door je huid. Het scrubben kun je op verschillende delen van de huid doen, maar vermijdt gevoelige delen zoals net onder je ogen. Met een bijpassende douchegel of een douchecrème weet je zeker dat je na iedere behandeling weer kunt genieten van een jonge en zijdezachte huid. Scrub de huid met een roterende beweging en je merkt direct dat de bodyscrub of het scrubzout gelijkmatig over de huid wordt verdeeld.

Je huid scrubben met een scrubhandschoen

De goedkoopste manier van je huid scrubben is door dit met een scrubhandschoen te doen. Hier doen je douchegel of douchecrème op en scrub je voorzichtig de huid met een roterende beweging. Daarna spoel je de scrubhandschoen goed uit en kan je hem de volgende keer weer gebruiken. Voor een droge huid is het advies om maar een keer per week te scrubben. Bij een wat vettere huid mag je dit best twee keer per week doen. Ga je binnenkort ook scrubzout of een andere soort scrub kopen?

Body & Soap wenst je veel doucheplezier!

Klik hier om uw reactie achter te laten

bodyandsoap - 4 juni 2019 Reply

Geen spam graag! Wij publiceren deze toch niet.
Alle reacties worden eerst beoordeeld, alvorens deze worden gepubliceerd.
_______________________
No spam please!
We will not publish this anyway.
All responses are assessed first.

Laat een reactie achter: