28 maart 2019

5 heilzame voordelen van badzout

Wil jij alles over badzout weten?

Een heerlijk warm bad met badzout is een weldaad voor lichaam en geest. Maar waarom is dat zo? Wat zijn de badzout voordelen ten opzichte van andere producten? Welke soorten zijn er? Hoe moet je het gebruiken? En hoeveel badzout in bad? En wat moet je weten over badzout bestellen? Lees snel verder voor al onze tips & tricks voor een heerlijk ontspannend bad.

Wat is badzout?

Badzout is meer dan “alleen maar zout”. Er zijn tal van verschillende soorten zout, zoals onder andere bitterzout ofwel Epsom zout, maar ook natriumchloride wat ook wel bekend staat als keukenzout. Daarnaast zijn er zouten zoals Keltisch zeezout of Himalayazout, welke bekend staan om de puurheid van het zout. Het gebruik van keukenzout in bad wordt afgeraden, omdat het een bewerkte vorm van zout is. De andere soorten zijn prima te gebruiken in bad.

Om zout prettig bruikbaar te maken voor een bad, worden er vaak nog andere ingrediënten aan toegevoegd. Denk aan geurstoffen voor een lekker ruikend bad, of kleurstoffen om het zout een mooi kleurtje te geven. Bij Body & Soap kun je ondertussen kiezen uit maar liefst 18 verschillende geuren en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor grof zout met lavendelgeur voor een heerlijk ontspannende werking op lichaam en geest. Of kies de variant met eucalyptus geur, waarmee je luchtwegklachten kunt verzachten. Ideaal voor bij een verkoudheid!

Wat zijn de belangrijkste badzout voordelen

Natuurlijk kun je een bad nemen met daarin badolie of zelfs een douchegel, maar zout heeft veel voordelen ten opzichte van andere producten. Om te beginnen is het gemaakt van zeezout, een natuurproduct bestaande uit natrium en chloorionen. En laat het nou net zo zijn dat je deze twee bestandsdelen ook terugvindt in je eigen lichaam en van groot belang zijn voor hoe jij je voelt.

De heilzame voordelen van badzout

Gedurende een warm bad gaan je poriën wijd open staan, waardoor allerlei stoffen via de poriën worden opgenomen en afgescheiden. Zo neemt je lichaam tijdens een bad met zout veel mineralen, natrium, magnesium en kalium op. En doordat zout de zuurgraad van het water verandert, wordt de hardheid van het water minder. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je huid lekker zacht aanvoelt na een bad. Maar ook worden zoutbaden wereldwijd en al vele duizenden jaren gebruikt vanwege de genezende werking op de huid. Wat dacht je van het herstel van diverse huidaandoeningen zoals eczeem en kloven? Of een aanzienlijke vermindering van reumaklachten of chronische ontstekingen? Maar ook zorgt het voor een goede bloedcirculatie en afvoer van afvalstoffen, wat des te meer bijdraagt aan je gezondheid. En als het bad dan ook nog eens heerlijk ruikt, ontspan je des te meer!

Hoe moet je badzout gebruiken?

Voor een heerlijk ontspannend bad, laat je je badkuip vollopen met warm water. De beste temperatuur voor een bad ligt tussen de 36 en 38 graden Celsius. Voel vooraf met je pols of het water warm genoeg aanvoelt of toch iets te warm, en pas het aan indien nodig. Voeg daarna het zout toe aan het bad en laat dit even oplossen in het water. De heerlijke geuren zullen je al snel tegemoetkomen. Stap in het water, ontspan je lichaam en geniet van het heerlijke warme bad. Na afloop hoef jij je alleen maar even af te spoelen en kun je verder genieten van het ontspannen gevoel in je lichaam.

Maar je kunt ook badzout gebruiken voor een ontspannend voetenbad; niet alleen voor vermoeide voeten, maar ontspanning voor je hele lichaam. Zo verwarmt een voetenbad je gehele lichaam, helpt het bij neus-, oor- en keelklachten, en vergemakkelijkt een voetenbad het inslapen. Maar uiteraard is een voetenbad ook essentieel voorafgaand aan voetverzorging, zoals een pedicure. Hoeveel badzout gebruiken voor een voetenbad verschilt ten opzichte van een ligbad. Voor een heilzaam voetenbad vul je een bak of teil met warm water, voeg een kleine hoeveelheid zout toe en week je voeten ongeveer 15 minuten in het warme water. Nadien spoel en droog je je af; eventueel kun je je voeten nog insmeren met een voedende crème of verder gaan met de verzorging van je voeten.

Hoeveel badzout gebruiken?

Afhankelijk van het soort bad dat je wilt nemen (voetenbad of ligbad), bepaal je hoeveel badzout in bad moet. Kies je voor een ligbad, dan raden we je aan om ongeveer 150 gram zout aan het water toe te voegen. Voor een voetenbad raden we een andere hoeveelheid aan, omdat je hier beduidend minder water voor gebruikt. Voor een voetenbad is een hoeveelheid van ongeveer 30 gram voldoende.

De verschillende soorten badzout

Naast alle kleuren en geuren die beschikbaar zijn, is het belangrijk om te bedenken of je een grove of fijne korrel zout wilt hebben. Beide hebben uiteraard dezelfde werking, maar de gebruiksmogelijkheden verschillen wel per soort.

Grof badzout

Grove korrels zout zijn ideaal voor een lekker warm bad, ongeacht of dat nou een ligbad of voetenbad is. Een ruime hoeveelheid grof badzout in bad heeft wat tijd nodig om volledig op te lossen in het water, maar in de tussentijd kun je mooi de badkamer omtoveren tot een ware spa in huis. Kaarsjes aan, ontspannen muziek aan, zachte handdoeken klaarleggen. Voor je het weet, is het tijd om te genieten van je warme bad.

Fijn badzout

Niet alleen is fijn zout heerlijk voor gebruik in bad, maar ook kun je het gebruiken voor andere wellness momenten. Zo maak je eenvoudig een body scrub, door het te mengen met parfumolie of essentiële olie. En dat is dan ook weer leuk om cadeau te geven aan iemand die je wel wat ontspanning gunt. Maar ook kun je met fijn zout zelf badzout maken met allerlei geuren en kleuren naar eigen wens. Fijn zout is het ideale zout om creatief mee aan de slag te gaan.

Geparfumeerd of niet?

Los badzout is te verkrijgen in zowel geparfumeerde als niet geparfumeerde varianten. Met geparfumeerd zout kun je meteen genieten van een heerlijk geurend bad. Ongeparfumeerd zout kun je uiteraard ook meteen gebruiken in bad, maar ook kun je hier jouw favoriete geurolie aan toevoegen.

Zelf badzout maken

Maak een waar feestje van jouw badtijd door zelf je badproduct te maken in de kleuren en geuren die jij graag wilt; niet alleen is dit ontzettend leuk om te doen, maar ook als cadeau voor bijvoorbeeld Moederdag.

Hoe kun je badzout maken?

Om badzout te maken meng 300 gram ongeparfumeerd zout met een 10 – 15 druppels geurolie of etherische olie. Voeg eventueel een kleurstof toe, en roer alles voorzichtig door elkaar. Ook kun je bloemblaadjes aan het mengsel toevoegen, zoals rozenblaadjes of lavendel. Wanneer je alles gemengd hebt, bewaar je het in een grote afsluitbare glazen pot. Eventueel een label erop plakken of een mooi versierd etiket eraan hangen, en je bent helemaal klaar. Bewaar het op een droge, koele plek zodat je er het langste plezier van hebt.

Badzout kopen

Ben jij na al deze informatie ook toe aan een lekker warm en ontspannend bad? Bij Body & Soap kun je badzout bestellen van hoogwaardige kwaliteit door ons persoonlijk op kleur en geur gemaakt voor jou. Ga je voor een mooie geschenkverpakking of juist voor los badzout? Bedenk voorafgaand aan het kopen ook waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je bijvoorbeeld iedere week uitgebreid in bad, of gebruik je het alleen voor een voetenbad? Afhankelijk daarvan bepaal je hoeveel badzout in bad gebruikt wordt en welke hoeveelheid jij moet kopen. Body & Soap heeft inmiddels 18 verschillende geuren in het aanbod en de kleur mag je geheel zelf bepalen. Dat maakt badzout kopen nog eens extra leuk!

Goedkoop badzout

Niet alleen vinden wij de kwaliteit ontzettend belangrijk, maar ook de prijs waarvoor je ons badzout bestellen kunt. Al ruim 12 jaar kun je bij Body & Soap terecht voor goedkoop badzout en lekker geurende producten voor in bad.

Onderhoud bad na gebruik badzout

Badzout zal altijd een randje achterlaten in het bad, zelfs gewoon het witte badzout. Het zout reinigt uw huid intensief en maakt deze lekker zacht.

Ondanks wij het vuil niet zien zitten op onze huid, zal dit wel zichtbaar zijn na het badderen (de rand waar het badwater eindigde bij het badderen). Deze rand kan je eenvoudig verwijderen met Cif cream original schuurmiddel.
Cif bevat 100% natuurlijke bestanddelen: verwijdert 100% vuil, vet en kalkaanslag met een diep reinigend en glanzend eindresultaat.

Dus hou je lekker van een vrolijk gekleurd bad, geen probleem want ook de gekleurde rand haal je eenvoudig weg met Cif.

Body & Soap
meer voor je Body dan alleen Soap!

bodyandsoap - 4 juni 2019

Geen spam graag! Wij publiceren deze toch niet.
Alle reacties worden eerst beoordeeld, alvorens deze worden gepubliceerd.
_______________________
No spam please!
We will not publish this anyway.
All responses are assessed first.

Comments are closed

Ontdek alles over bruisballen in mijn ebook